AI infrastruktur

Vi är Skandinaviens ledande leverantör av avancerade
infrastrukturlösningar inom AI.

Vi har varit med och byggt några av Nordens största IT infrastrukturer för att
hantera AI.

Vi har levererat specialiserad infrastruktur för utveckling av AI sedan 2017. Det gör oss till veteraner inom en bransch som fortfarande bara är i startfasen och där de flesta andra bara pratar om AI. Vi har partnerskap som säkerställer att ni som kund inte bara får tillgång till den bästa tekniken utan också den främsta kompetens som finns att tillgå.

Vi är en av mycket få nordiska Elite-parnters till NVIDIA och samarbetar med de främsta inom lagring och nätverk för att leverera maximal prestanda, driftsäkerhet och effektivitet. Vi hjälper er med allt från design till leverans och drift/övervakning av er AI Infrastruktur.

CGit erbjuder också möjlighet att testa den allra senaste tekniken, i våra egna datacenter. Tillsammans med våra ingenjörer och data scientists kan vi guida er till den lösning som passar just er. CGit är även en av AI Swedens (Sveriges nationella satsning på applicerad AI) strategiska partners och har levererat datakraft och expertkunskap sedan starten 2018. Vårt nätverk av andra partners och avancerad kompetens är av stort värde för oss och våra befintliga kunder.

Vi är experter på infrastruktur för AI och Deep Learning.

CGit är ett företag som specialiserat sig på avancerad IT-infrastruktur och Datacenterlösningar. De senaste, drygt 4 åren, har vi haft stor framgång inom datacenter för utveckling inom AI med flera stora installationer. Vi är det enda helsvenska bolaget som är NVIDIA DGX-Elite-partner och som således kan leverera Super-POD:ar.

Vårt recept

Tack vare vår unikt långa erfarenhet av att leverera AI Infrastruktur vet vi hur en lösning skall designas för att passa just er organisations behov, krav och budget bäst.

CGit levererar end-to-end-lösningar för tillämpad AI. Vi hjälper ett brett spektrum av organisationer att tillämpa AI i produktionen. Vanliga användningsområden är datorvisionbaserade lösningar för kvalitetskontroll, säkerhet, säkerhet och förutsägande underhåll. Men vi är inte begränsade till datorseende och har flera NLP-baserade projekt. Tack vare vår fullständiga kontroll över allt från datacenter via specialiserad mjukvara utvecklad av oss och edge-enheter levererade av oss, kan vi garantera en robust kvalitet, fantastiskt stöd för hela värdekedjan och unika värdeskapande tjänster och det bästa av allt: det är AI Made In Sverige!

GPU server

NVIDIA DGX är en av de mest kraftfulla GPU-servrarna på marknaden. Vi har samarbetet med NVIDA sedan starten och är vår centrala byggsten för att utveckla AI-system. NVIDIA DGX är det universella systemet för alla AI-arbetsbelastningar, och erbjuder oöverträffad beräkningstäthet, prestanda och flexibilitet. Förutom DGX-systemen levererar vi GPU-baserade servrar och klienter för alla behov och budgetar.

Lagring

Utveckling inom AI kräver en helt ny generation lagringslösningar. Vi på CGit levererar några av de mest högpresterande storagesystem som finns. Allt för att maximera er investerings nytta. Förutom prestanda fokuserar vi på att systemen skall vara beprövade, enkla att hantera, ha världsledande service och support samt ha högsta möjliga pålitlighet.

Läs mer om våra lagringslösningar

Nät

CGit har lång erfarenhet av datacenter-switching och levererar lösningar för AI Infrastruktur som helt tar bort den flaskhals som nätet kan innebära mellan GPUer och Lagring. Vi har designat några av Sveriges mest högpresterande datacenter och har mångårig erfarenhet av att möta även de strängaste krav på prestanda, upptid och support.

Läs mer om nät och säkerhet

Alternativ som finns idag

Att komma igång och testa utveckling av AI behöver är inte särskilt komplicerat eller kostsamt. Vi på CGit och AIXIA kan bistå i allt från datainsamling till att hitta ett affärs-case. De stora utmaningarna kommer oftast när man skall skala upp sin ”POC”, eller vill gå in i en produktionsfas. Nedan kan ni se tre av de vanligaste alternativen man som organisation ställs inför när man skall skala upp sina AI initiativ. Vi på CGit kan guida er så att ni inte behöver hamna i de fällor som vi genom åren sett är vanliga orsaker till att AI projekt stannar av, eller i värsta fall misslyckas.

Köp och bygg själv

Fördelar:

 • Lägre inköpskostnad

Nackdelar:

 • Lång tid innan produktion
 • ”Forumstöd”
 • Svårt att skala
 • Ramar

Köp färdig produkt

Fördelar:

 • Snabbt till produktion
 • Stöd för HW/SW
 • Fungerande ramverk

Nackdelar:

 • Högre inköpskostnad

GPU i molnet

Fördelar:

 • Snabbt till produktion

Nackdelar:

 • Säkerhet
 • Högre kostnad över tid
 • Ytterst beroende av kraftfullt nätverk

Vill du veta mer?

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig