Ta del av våra allra senaste nyheter

Senaste nyheter

  Automatisera mera!

  Föreställ dig en värld där automatisering aldrig hade hänt. Du och jag hade antagligen jobbat på en åker eller i skogen och slitit tungt för att få mat på bordet. För två hundra år sedan arbetade 70 % av befolkningen med jordbruk (endast 10 % bodde i städer). Idag har automatisering, med hjälp av maskiner, eliminerat 99 % av det manuella arbete dessa 70 % utförde.

  över 7 år sedan Läs hela nyheten

  Autoit nätverksövervakning

  CGit utökar nu funktionaliteten ytterligare i den automatiserade driftstjänsten som går under namnet AutoIT. Med AutoIT nätverksövervakning övervakas switchar, routrar, e-postflöde, hemsidor, databaser och servrar, vilket möjliggör att problemen upptäcks långt innan användaren gör det.

  över 7 år sedan Läs hela nyheten

  Traditionell infrastruktur: VDI-Projektets fiende!

  Vad är traditionell infrastruktur? Traditionell infrastruktur är det alla är vana vid. Det är samma gamla modell som vi har använt för att virtualisera i över ett decennium, främst på grund av det faktum att för att virtualisering skall fungera så behöver vi delad lagring. Traditionell infrastruktur består av ”compute”, eller servers. Dell, Cisco UCS, eller HP Blad. Det spelar ingen roll, de gör alla samma sak. Det traditionella är att koppla servrar genom ett lagringsnätverk, t.ex. från Cisco, till en lagringsenhet (oftast ett SAN).

  över 7 år sedan Läs hela nyheten

  CGit rekryterar erfaren chef från Atea

  CGit rivstartar 2014 och från och med idag är Mattias Bergkvist företagets nya vice VD. Mattias som innan var platschef på ATEA Göteborg har en lång karriär inom IT-branschen bakom sig. Före ATEA var han konsultchef på NordNet IT och har haft ledande positioner inom både Evry och Alfaskop.

  över 7 år sedan Läs hela nyheten

  When the sh*it hits the fan! Eller vikten av en dr-plan.

  Vi har alla hört uttrycket som ni ser ovan. Alla vet vad det syftar på, men få har verkligen vart med om det. Ännu färre har varit med om det i arbetslivet och endast ett litet fåtal har varit med om det när det gäller IT-driften. Men exemplen finns där, när det otänkbara plötsligt händer. Räddningstjänsten i Göteborg är ett exempel. Där du fick ta på dig dykarutrustning och simma ner till servrarna i mars 2008. Inga säkerhetskopior gjorda. Problematiskt är bara förnamnet. Längre ifrån oss finns extrema exempel som 11:e september i USA när Merryl Lynch’s datacenter var utslaget i sex veckor efter händelsen.

  över 8 år sedan Läs hela nyheten