Ta del av våra allra senaste nyheter

Senaste nyheter

  Fantastiskt gensvar på vårt seminarie

  Den 25:e september genomförde vi på CGit seminariet "Vision 2020". Föreläsare från VMware, EMC, Nutanix, Palo Alto Networks och Arista var på plats för att berätta om sin syn på hur IT branschen kommer se ut år 2020. Huvudtalare på eventet var Alexander Bard som bjöd på en mycket spännande och tankeväckande föreläsning om hur informationsrevolutionen kommer påverka, inte bara IT branschen, utan hela samhället.

  över 6 år sedan Läs hela nyheten

  Hur kan it rädda ditt varumärke

  I en ekonomi som i allt högre grad är ”always-on”, d.v.s. där varor och tjänster förväntas vara tillgängliga 24 timmar om dygnet, 365 dagar om året, kan ett avbrott ha konsekvenser som sträcker sig betydligt längre än serverrummet. Att försöka hitta ett företag idag som inte är beroende av att IT-driften är uppe hela tiden är lika lätt som att hitta ett företag som inte är beroende av elektricitet. Det kan handla om e-handelssidor, kontor utspridda i olika världsdelar, skiftarbete och mycket mer, som gör att IT-driften alltid måste fungera, dygnet runt.

  över 6 år sedan Läs hela nyheten

  Automatisera mera!

  Föreställ dig en värld där automatisering aldrig hade hänt. Du och jag hade antagligen jobbat på en åker eller i skogen och slitit tungt för att få mat på bordet. För två hundra år sedan arbetade 70 % av befolkningen med jordbruk (endast 10 % bodde i städer). Idag har automatisering, med hjälp av maskiner, eliminerat 99 % av det manuella arbete dessa 70 % utförde.

  över 6 år sedan Läs hela nyheten

  Autoit nätverksövervakning

  CGit utökar nu funktionaliteten ytterligare i den automatiserade driftstjänsten som går under namnet AutoIT. Med AutoIT nätverksövervakning övervakas switchar, routrar, e-postflöde, hemsidor, databaser och servrar, vilket möjliggör att problemen upptäcks långt innan användaren gör det.

  över 6 år sedan Läs hela nyheten

  Traditionell infrastruktur: VDI-Projektets fiende!

  Vad är traditionell infrastruktur? Traditionell infrastruktur är det alla är vana vid. Det är samma gamla modell som vi har använt för att virtualisera i över ett decennium, främst på grund av det faktum att för att virtualisering skall fungera så behöver vi delad lagring. Traditionell infrastruktur består av ”compute”, eller servers. Dell, Cisco UCS, eller HP Blad. Det spelar ingen roll, de gör alla samma sak. Det traditionella är att koppla servrar genom ett lagringsnätverk, t.ex. från Cisco, till en lagringsenhet (oftast ett SAN).

  över 7 år sedan Läs hela nyheten