News

The latest news from Cgit!

 • Traditionell infrastruktur: VDI-Projektets fiende!

  över 6 år sedan

  Vad är traditionell infrastruktur? Traditionell infrastruktur är det alla är vana vid. Det är samma gamla modell som vi har använt för att virtualisera i över ett decennium, främst på grund av det faktum att för att virtualisering skall fungera så behöver vi delad lagring. Traditionell infrastruktur består av ”compute”, eller servers. Dell, Cisco UCS, eller HP Blad. Det spelar ingen roll, de gör alla samma sak. Det traditionella är att koppla servrar genom ett lagringsnätverk, t.ex. från Cisco, till en lagringsenhet (oftast ett SAN).

  Läs hela nyheten

  Taggat: Nutanix Hyper Converged VDI Infrastruktur

 • CGit rekryterar erfaren chef från Atea

  över 6 år sedan

  CGit rivstartar 2014 och från och med idag är Mattias Bergkvist företagets nya vice VD. Mattias som innan var platschef på ATEA Göteborg har en lång karriär inom IT-branschen bakom sig. Före ATEA var han konsultchef på NordNet IT och har haft ledande positioner inom både Evry och Alfaskop.

  Läs hela nyheten
 • When the sh*it hits the fan! Eller vikten av en dr-plan.

  över 6 år sedan

  Vi har alla hört uttrycket som ni ser ovan. Alla vet vad det syftar på, men få har verkligen vart med om det. Ännu färre har varit med om det i arbetslivet och endast ett litet fåtal har varit med om det när det gäller IT-driften. Men exemplen finns där, när det otänkbara plötsligt händer. Räddningstjänsten i Göteborg är ett exempel. Där du fick ta på dig dykarutrustning och simma ner till servrarna i mars 2008. Inga säkerhetskopior gjorda. Problematiskt är bara förnamnet. Längre ifrån oss finns extrema exempel som 11:e september i USA när Merryl Lynch’s datacenter var utslaget i sex veckor efter händelsen.

  Läs hela nyheten

  Taggat: Disaster Recovery RTO RPO Backup Säkerhet