News

The latest news from Cgit!

 • Hur kan it rädda ditt varumärke

  över 4 år sedan

  I en ekonomi som i allt högre grad är ”always-on”, d.v.s. där varor och tjänster förväntas vara tillgängliga 24 timmar om dygnet, 365 dagar om året, kan ett avbrott ha konsekvenser som sträcker sig betydligt längre än serverrummet. Att försöka hitta ett företag idag som inte är beroende av att IT-driften är uppe hela tiden är lika lätt som att hitta ett företag som inte är beroende av elektricitet. Det kan handla om e-handelssidor, kontor utspridda i olika världsdelar, skiftarbete och mycket mer, som gör att IT-driften alltid måste fungera, dygnet runt.

  Läs hela nyheten
 • Automatisera mera!

  över 4 år sedan

  Föreställ dig en värld där automatisering aldrig hade hänt. Du och jag hade antagligen jobbat på en åker eller i skogen och slitit tungt för att få mat på bordet. För två hundra år sedan arbetade 70 % av befolkningen med jordbruk (endast 10 % bodde i städer). Idag har automatisering, med hjälp av maskiner, eliminerat 99 % av det manuella arbete dessa 70 % utförde.

  Läs hela nyheten

  Taggat: CGit IT Automation AutoIT IT drift

 • Autoit nätverksövervakning

  över 4 år sedan

  CGit utökar nu funktionaliteten ytterligare i den automatiserade driftstjänsten som går under namnet AutoIT. Med AutoIT nätverksövervakning övervakas switchar, routrar, e-postflöde, hemsidor, databaser och servrar, vilket möjliggör att problemen upptäcks långt innan användaren gör det.

  Läs hela nyheten
 • Traditionell infrastruktur: VDI-Projektets fiende!

  över 5 år sedan

  Vad är traditionell infrastruktur? Traditionell infrastruktur är det alla är vana vid. Det är samma gamla modell som vi har använt för att virtualisera i över ett decennium, främst på grund av det faktum att för att virtualisering skall fungera så behöver vi delad lagring. Traditionell infrastruktur består av ”compute”, eller servers. Dell, Cisco UCS, eller HP Blad. Det spelar ingen roll, de gör alla samma sak. Det traditionella är att koppla servrar genom ett lagringsnätverk, t.ex. från Cisco, till en lagringsenhet (oftast ett SAN).

  Läs hela nyheten

  Taggat: Nutanix Hyper Converged VDI Infrastruktur

 • CGit rekryterar erfaren chef från Atea

  över 5 år sedan

  CGit rivstartar 2014 och från och med idag är Mattias Bergkvist företagets nya vice VD. Mattias som innan var platschef på ATEA Göteborg har en lång karriär inom IT-branschen bakom sig. Före ATEA var han konsultchef på NordNet IT och har haft ledande positioner inom både Evry och Alfaskop.

  Läs hela nyheten