O365 Backup – ta ansvar för ditt data!

9 månader sedan

CGit är ett svenskt IT konsultföretag med lång erfarenhet av Backup och DR lösningar. Vi jobbar med ledande leverantörer inom området och levererar detta både till Kund som vill hantera sin egen backup och så använder vi samma lösning i våra driftstjänster för Backup som tjänst.

”Backup är viktigt, men Återställning är allt”. Vem som helst kan drabbas av en incident där er information riskerar att förloras. Det kan vara handhavandefel, problem med hårdvara eller en säkerhetsincident (som Cryptolocker) Då är det helt avgörande att ni kan återläsa er information så snabbt som möjligt. Så låt oss presentera vår tjänst för att hantera backup av O365.

 

Ansvarsfördelning av ditt data

Microsoft har tagit fram en modell för ansvarsfördelning som hjälper dig att förstå Microsoft´s roll och din egen för att ditt data skall vara säkert.

 

BackupO365.png

 

O365 Backup

Tjänsten för Backup och Recovery för Microsoft Office 365 ger ett fullt skydd av ditt kritiska data för Office apps såsom Teams, Groups, SharePoint, Exchange, och OneDrive. Vi har valt tjänsten för att den är marknadsledande och innehåller ett många funktioner som gör det lätt använda. En av de viktigaste är att det är obegränsat med lagring i tjänsten. Tjänsten är en cloud-2-cloud backup och erbjuder ett antal funktioner som gör att din data är i trygga händer:

 

-       Är extremt användarvänligt.

-       Detaljerade rapporter.

-       Enkelt och snabb att implementera.

-       Importera data mellan användare. 

-       Granulär återställning på alla nivåer (dvs. single file, folder, document library, site, subsite, user eller group).

-       Enkel sökfunktionalitet som söker igenom alla snapshots efter ämnesord, innehåll i email eller fil. Blir som Google för backup.

-       Bäst stöd för Sharepoint på marknaden. Återställning till ny site går att erbjuda.

-       Data skyddad i transfer och rest med hjälp av blockchain.

-       Flexibla återställningar som att dela via länk, nerladdning eller in-place i MS tenant.

-       Säkra ISO certifierade datacenters.

-       Tjänsten erbjuder även stöd för backup av Microsoft Dynamics 365, Salesforce CRM och Google Workspace.

 

Varför backup av Office 365?

Vi delar med oss av lite material till dig som vill förstå mer om att Microsoft´s egna rutiner inte räknas som backup. Därför rekommenderar vi att alla kunder tar backup av sin O365 data. Klicka dig vidare på nedan länk och ladda hem nu!

Your office 365 data isn´t safe in the cloud - information om hur Office 365 är byggt som en plattform för upptid och tar upp begräsningar i tjänsten kring återställning av filer och andra risker.