CGit tar hem stororder från Zenuity!

över 4 år sedan

​CGit är extremt stolta över att i dagarna stängt en stor och viktig affär med Zenuity, ett mycket spännande bolag som bland annat utvecklar mjukvara för självkörande bilar. Lösningen är baserad på den absolut senaste tekniken och utgör en av grundbultarna i Zenuitys Deep Learning projekt och spelar en central roll i utvecklingen av Artificiell Intelligens.

”Vi ser en enorm potential och tillväxt inom AI och Deep Learning just nu, inte bara inom fordonsbranschen utan faktiskt inom nästan alla branscher” säger Mattias Bergkvist, VD på CGit.

Christian Gustavsson, medgrundare av CGit samt huvudansvarig för att ta fram konceptet som kunden valt säger såhär om varför kunden valde CGit: ”Jag tror att en stor anledning till varför vi fick förtroendet var att vår lösning från början innefattade marknadens bästa komponenter för AI och Deep Learning och att vi höll fast vid den lösningen genom hela processen.” Vidare tillägger Christian: ”Man måste hela tiden utvecklas i takt med att ny innovativ teknik skapar nya möjligheter för bättre, effektivare och säkrare IT-infrastruktur. Vi är övertygade om att detta förhållningssätt skapar unika konkurrensfördelar för våra kunder.”

Mattias Bergkvist igen: ”Det är särskilt kul att vi lyckas ta den här affären med just den här kunden. Vi har båda liknande förmåga att ta till oss, och våga satsa på, innovativa lösningar i en mogen bransch.”

Affären är, initialt, värd över 16 miljoner kronor exklusive underhålls- och driftsavtal.

Frågor om affären besvaras av Mattias Bergkvist, VD hos CGit, 0733-70 98 22.


CGit är ett kunskaps- och idédrivet bolag som levererar innovativa IT-lösningar. Vi hjälper företag att få ut det mesta av sina befintliga IT-lösningar och att hitta maximal affärsnytta i planerade investeringar. Vår inställning är att morgondagens utmaningar inte kan mötas med gårdagens teknik och ett samarbete med CGit skall alltid vara värdefullt, lönsamt och rätt i tiden

Mer information på www.cgit.se

Zenuity är ett mjukvaruföretag som syftar till att leverera förareassistans och autonom körteknik i världsklass, från själva sensorerna hela vägen till mjukvaran. Bolaget, som startades i april 2017, är ett joint venture som ägs av Autoliv och Volvo Car Group. Huvudkontoret ligger i Lindholmen, Göteborg, med ytterligare kontor i Detroit, USA och München, Tyskland. Zenuity har för närvarande 350 anställda över hela världen.

Mer information på www.zenuity.com