CGit lanserar mjukvara för optimering av AI-utveckling

ungefär 1 år sedan

CGit, en av Skandinaviens ledande leverantörer av specialiserad infrastruktur för utveckling av Artificiell Intelligens (AI) lanserar idag AiQu, en mjukvara specifikt framtagen av CGit för att effektivisera kunders utveckling av AI.

AI och Deep Learning och den ökade användningen av GPU-baserade system har skapat nya utmaningar för både Datavetare och IT-verksamheter. De verktyg som traditionellt används för schemaläggning och orkestrering av CPU-baserade HPC-miljöer är inte längre det optimala valet för de nya GPU-baserade systemen.

”CGit har, tack vare vår position som en av pionjärerna inom AI-specialiserad infrastruktur, tidigt samlat på oss erfarenheter och lärdomar. Vi har identifierat ett stort behov hos företag och organisationer att effektivisera deras värdefulla investeringar i hårdvara och personal. Befintliga mjukvaror, som inte är specifikt utvecklade för AI och Deep Learning, löser inte detta behov på ett bra sätt” säger Mattias Bergkvist, VD för CGit.

CGit har därför utvecklat en egen Schedulerings och Orkestrerings-mjukvara specifikt utvecklad för AI och Deep Learning. Mattias fortsätter: ”Vårt fokus har varit att utveckla en lättanvänd mjukvara som skall vara enkel att ta till sig och komma igång med oavsett om du har lång erfarenhet av att arbeta med AI utveckling, eller om du precis kommit igång. Vi har även fokuserat på att skapa en mjukvara med litet ”footprint” för att minimera behovet av att investera i extra resurser”.

Med AiQu får man en ökad visibilitet och kontroll över sina resurser och på så sätt optimera resurserna i sin miljö.

AiQu är gratis att testa och mer information finns på www.aiqu.ai