CGit Hjälper!

över 3 år sedan

Den senaste tidens nyhetsflöde om flyktingkrisen har knappast gått någon obemärkt förbi. Det är den största humanitära katastrofen sedan andra världskriget och den pågår just i detta nu. Hjärtskärande bilder på familjer som flyr från ohyggliga förhållanden kablas dagligen ut i media. Det är lätt att känna sig maktlös men vi vet att det går att göra skillnad. Tillsammans. Vi på CGit känner att vi vill bidra och hjälpa!

Inspirerade av andra företag och personer som den senaste tiden gjort fantastiska insatser så kommer vi donera          30 000 kr till två olika hjälpinsatser. Hälften av dessa pengar kommer från de anställda, den andra hälften från CGit.

10 000 kr går direkt till en insats på den Grekiska ön Kos. En god vän till oss har, på eget initiativ, rest ner till ön för att hjälpa de som tagit sig över Medelhavet. Människor som förlorat allt tar sig över havet utan att få med sig det mest nödvändiga. Vi har därför på plats köpt skor, ryggsäckar och mat. Vi har löpande fått rapporter ifrån Kos om hur vår donation hjälper till på plats:

"Har 3 ryggsäckar o ca 10 skor kvar från igår som vi kommer att dela ut ikväll. Vi köpte 100 kebabrullar som vi delade i 2 delar. Ägaren bjöd på 15 st kebab så igår delade vi alltså ut mat till 230 st. Vi går först till barnen o kvinnornas tält o delar ut till dom då de annars inte kommer till kön o trängs som männen gör. När alla kvinnor och barn fått sitt då ställer vi upp männen på kö och delar ut till dom."

"Familjen på bilden var de första vi delade ut mat till som CGit bidragit med. Familjen kom i går kl 04.00 på morgonen och hade bokstavligt ingenting. De är ett par med 7 barn.

På bilden delar vi ut jackor till dom.

Jag ska nu på förmiddagen gå och handla frukt för era resterande pengar.”

Nu på morgonen den 18/9 kom följande uppdatering:

”Ert bidrag startade en händelsekedja som gör att andra personer nu kommer dela ut 250 kebabrullar varje dag i en vecka. Utan ert bidrag hade detta inte inträffat.

Några engelska tjejer hade sett på när vår mat delades ut och har fixat sponsring via någon i England och gör nu samma sak i en vecka.”

CGit donerar även 20 000 kr vi UNHCR’s insats för att hjälpa de tusentals familjer som just nu är på flykt http://sverigeforunhcr.se/.

Vi uppmanar våra kollegor och kunder i alla branscher att följa vårt exempel för att bidra till att skapa en bättre framtid för människor på flykt.


Det allra senaste från oss

Här finns mer att läsa om