CGit-företaget Aixia ska bistå Göteborgs universitet med AI för klimatekonomisk forskning

8 månader sedan

CGit har genom Aixia vunnit en upphandling och tecknat ett nytt avtal med Göteborgs Universitet om naturlig språkbehandling. Vi kommer att hjälpa universitetet att utveckla och implementera modeller för AI Deep Learning (NLP) för att analysera uttalanden och hållbarhetsrapporter.

Ambitionen är att förstå hur banker reagerar på klimatpolitisk utveckling och nya regleringar, samt hur de talar om klimatförändringar och deras ansvar för att mildra dem. Projektet startar omgående och kommer att pågå i cirka 6 månader

I projektet kommer vi att använda Aixias AI-plattform SnapXS som en tjänst för att hantera data och leverera optimerade NLP-modeller. Med hjälp av maskininlärning och AI (Natural Language Processing), kommer skriftlig dokumentation och uttalanden från publicerade års- och hållbarhetsrapporter att analyseras för att identifiera värdefull data.

CGit/Aixia tackar för förtroendet, säger Mattias Bergkvist, VD för CGit/Aixia. Det är otroligt spännande att få fylla på med fler meriterande projekt och strategiskt viktigt för oss, den här gången inom NLP, (Natural Language Processing), Aixia, som endast varit igång sedan början av 2021 har redan varit med och levererat betydande projekt för att stötta och utveckla Industri 4.0, och näringslivet inom privat och offentlig sektor.

CGit fortsätter att bygga sitt kunskapshus inom AI / Deep Learning.

Läs mer om Aixia på Aixia.se