Våra tjänster

CGit är ett kunskaps- och idédrivet företag och vi älskar IT-infrastruktur.

Bolaget är grundat av konsulter och har sedan starten 2007 också drivits av konsulter som strävar efter att vara Er främsta rådgivare kring IT.

Vi anser att IT är grunden för en ljusare framtid. Vare sig det handlar om att våra barn skall få en bättre utbildning, butikspersonal en säkrare vardag eller att just ni på ert företag skall få en effektivare vardag, så finns vi på CGit där för att bidra.

Vi kan bistå er IT-organisation i enskilda projekt, designa nya lösningar eller hjälpa er med inköp och drift. 

 • icon-management.png
 • IT-Management

  IT genomsyrar numera hela organisationen och behovet av tydliga IT-strategier är avgörande. Utifrån era förutsättningar så hjälper vi er att implementera hållbara IT-strategier som går i linje med era verksamhetsmål.

 • icon-security.png
 • IT-Säkerhet

  Moderna hot kräver moderna IT-lösningar. I ett IT-klimat under ständig förändring krävs en dynamisk syn på IT-säkerhet. Vi hjälper er att skydda nätverksansluten IT-infrastruktur mot såväl interna som externa angrepp och hot.

 • icon-datacenter.png
 • Datacenter

  Datacenter i alla dess former är vår hemmaplan och vi har lösningar som passar såväl det lilla företaget som den globala koncernen. Utifrån era behov bygger vi en IT-miljö som passar er. Oavsett om det handlar om en ensam server, i ”molnet” eller i ett avancerat datacenter med Server/SAN eller som hyperkonvergerad IT-infrastruktur.

 • icon-network.png
 • Nätverk & Kommunikation

  Nätverket utgör en av grundbultarna i er verksamhet. Vi tillför kunskap om hur ni på bästa sätt designar, sätter upp, utvecklar och underhåller ert nätverk. Tillgänglighet, prestanda och säkerhet är ledorden.

 • icon-contact-support.png
 • Backup/DR

  Vi hjälper er skydda en av de värdefullaste tillgångarna ni har, ert data. Oavsett om det handlar om att skydda, skapa tillgänglighet eller en kombination av de båda. RPO (Recovery Point Objectiv) och RTO (Recovery Time Objective) ligger till grund för våra Backup/DR tjänster.

 • icon-hosting.png
 • Hosting

  Vi erbjuder paketerad leverans av Backup, DR, Brandvägg, Server samt Lagring i vårt ”moln”. All data stannar i Göteborg och som kund erbjuder vi dessutom skräddarsydda lösningar för att möta era specifika behov. Ladda hem produktblad

Övertygad?

Våra IT-drifttjänster omfattar allt från underhåll och drift av era servrar till ett ansvarstagande av hela er IT-infrastruktur

IT-Drift

Våra drifttjänster omfattar allt från drift och underhåll av era servrar till ett strategiskt ansvarstagande av hela er IT-infrastruktur, antingen som fast månadskostnad eller genom löpande timdebitering. Proaktivitet och IT-automation är de ledord som ligger till grund för samtliga driftsåtaganden.

Genom att skala lösningarna så att de möter era specifika behov och önskemål kan vi erbjuda kostnadseffektiva IT-drifttjänster som stöttar, stärker och utvecklar er verksamhet. Tillsammans stakar vi ut vägen till en mer framgångsrik affär för ert företag.

Vi erbjuder färdiga koncept inom serverdrift, klientdrift, brandvägg som tjänst (FaaS) och hostad infrastruktur (IaaS).

IT-Konsulter

IT-Konsulter

CGit erbjuder konsulttjänster inom IT-infrastruktur. Från avlastning i vardagen, implementation av en ny lösning, till ansvar för er drift och underhåll.

Med 300 års samlad erfarenhet driver vi och utvecklar våra kunders IT-infrastruktur. Med stort engagemang och med hög kreativitet säkerställer vi maximal produktivitet och effektivitet i såväl er IT-miljö som för era användare.

Kultur och värderingar är vår ledstjärna, vi är övertygade om att ni som kund känner av vårt engagemang och vårt innovativa tänkande i samarbetet med oss och att ni känner en trygghet i det!

För oss handlar ett inte bara om en bra lösning. Vi vill att ni ska få maximal nytta i er verksamhet. Därför kan ni som kund alltid förvänta er en objektiv konsultation av oss med hänsyn tagen till er historik, förutsättning och verksamhet.

Ni som kund ska också räkna med hög kvalité av oss på CGit. Det säkerställer vi bl a genom att våra konsulter arbetar projektorienterat med metoder som PPS och ITIL.

Vi på CGit jobbar kontinuerligt med att utveckla våra konsulter, med siktet inställt på att vi tillsammans skapar en bättre framtid. Det är ett ständigt pågående arbete att nå den ambitionen men ack så viktig motor för oss i vardagen!

IT-produkter

IT-Produkter

CGit vill vara er helhetspartner. Det gör att valet av IT-produkter blir avgörande för såväl vår egen framtid som våra kunders. Därför ställer vi höga krav på de leverantörer vi väljer att jobba med. De skall gå i linje med vår vision, de skall tillföra tydlig affärsnytta för våra kunder, de skall komplettera våra övriga erbjudanden och de skall ligga i framkant inom sitt område.

Dessa produktval utgör grunden för den orange tråd som går rakt igenom bolagets delar. Vi lämnar ingenting åt slumpen och nöjer oss inte med ”good enough”.

För att iklä sig rollen som rådgivande partner ställs höga krav på vår objektivitet och förmåga att hitta en bra balans mellan att säkra tidigare investeringar och föreslå nya. Vi lägger stor vikt vid att skapa konkurrenskraft genom IT hos våra kunder och vårt innovativa synsätt till ny teknik bäddar för just konkurrensfördelar.

CGit har lång erfarenhet av produktförsörjning till både små och stora organisationer, från IT-produkter i vardagen till större IT-projekt. Gemensamt för de leveranser som CGit gör, oavsett storlek, är att de kvalitetssäkras av våra konsulter i syfte att tillgodose era krav och önskemål.

Det allra senaste från oss

Här finns mer att läsa om